RT Myriad - шаблон joomla Joomla

https://tuzlanski-tuzlanskiba.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/03/Jabucanstveni-svijet-1.jpg

Povodom obilježavanja 14 godina postojanja i rada Udruženja “Mladi Tuzle” i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle, u nedjelju, 4marta u terminima od 16.00 i 18.00 sati na sceni Teatra Kabare Tuzla biće premijerno prikazana predstava za djecu “Jabučanstveni svijet” u produkciji mlađih polaznika Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle.

Pedagoški rad sa grupom i režiju za predstavu potpisuju: Olivera Blažević, Benjamin Avdić, Lejla Sinanović i Hana Džaferović.

Radnja predstave “Jabučanstveni svijet” prikazana je kao bajkovita pustolovina četiri jabuke koje su zbog suženih pogleda na svijet i svoje uobraženosti, otputovale daleko od svog staništa da čine dobra djela i shvate suštinu svog jabučjeg postojanja.
U svojoj putešestviji četiri jabuke, svaka različita od druge, a opet u uobraženosti slične, prolaze kroz nekolicinu bajki. Kroz daće i nedaće Pinokia, Pepeljuge, Ivice i Marice, Štrumpfova te zloću, podlost i sebičnost vuka, lisice, Gargamela, vještice Žuržile i zlih Pepeljuginih sestara djeca govore djeci o plemenitosti, dobroti, naivnosti i velikodušnosti.

Djeca uče djecu da mijenjajući sebe dajemo dobar primjer drugima, malim dobrotama mijenjamo svijet i činimo ga boljim. Zbir svih malih dobrota ima šansu pobijediti zlo i ovaj svijet, kojeg smo svi dio, učiniti boljim mjestom za sve nas. Šareni jabučnjak kao mjesto kome se jabuke vraćaju predstavlja simbiozu igre, radosti, mašte, povjerenja, drugarstva i svih drugih vrijednosti kojima treba težiti u moralnom odgoju djece.