Block
Predstava
Hoću kući

Predstava je izvedena na Sceni Pozorišta mladih Tuzle pretpremijerno 24.5. i premijerno 26.5.2023. godine.

Premijerno izvedena predstava Hoću kući

Predstava iako prvobitno planirana samo na dan premijere 26.5.2023. je zbog velike potražnje u veoma kratkom roku zakazana i u pretpremijernom terminu u srijedu, 24.05.2023. godine te je u oba susreta izvedena u punoj sali Scene Pozorišta mladih Tuzle.

Tako je u tom ambijentu govorila o životu djece na ulici, beskućnicima, prosjačenju, organizovanoj trgovini ljudima i prostituciji, čije je mjesto radnje predstave smješteno u podrumu napuštene zgrade u kojoj djeca sanjaju samo o jednom: o kući koju nemaju.

Prepuna teških životnih priča i spektrom emocija koju likovi doživljavaju, ova priča potrebna svima nama, uči nas i informiše, edukuje nas i upozorava te pokreće na akciju, koju je publika svojim reakcijama i doživjela.

Predstava „Hoću kući” je nastala po motivima originalnog teksta „Kući” autorice Ljudmile Razumovske čiju adaptaciju teksta potpisuje Amila Beširović.

U nastavku pogledajte fotografije premijernog izvođenja predstave snimljenih od strane Una Storia Studia.

Predstava Hoću kući – Fotogalerija

Posebna zahvala našoj publici!

Izuzetno smo sretni što smo na premijeri predstave Hoću kući imali publiku iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, Sarajeva, Bugojna, Bara (Crna Gora) i Beograda (Srbija). 
 
Veliko hvala svima za podršku u pričanju ove važne priče!

Ne propustite!

Za svakodnevni uvid o predstavama te informacijama o trenutnim i nadolazećim događajima posjetite i facebook stranicu Pozorišta mladih Tuzle klikom na dugme u nastavku.

28 Maja, 2023

AKTUELNO – Premijerno izvedena predstava Hoću kući (Foto)

Predstava je izvedena na Sceni Pozorišta mladih Tuzle pretpremijerno 24.5. i premijerno 26.5.2023. godine. Premijerno izvedena predstava Hoću […]
23 Maja, 2023

PREMIJERA – Predstava „Hoću kući“

Izbor muzike: Anela Huremović – Bošnjaković Dizajn plakata: Adi Atlić Fotografija/video/tehnika:Una Storia Studio, Lamija Redžepagić, Mirsad Aljić, Adi Atlić, Edin […]
23 Maja, 2023

PRETPREMIJERA – Predstava „Hoću kući“

Izbor muzike: Anela Huremović – Bošnjaković Dizajn plakata: Adi Atlić Fotografija/video/tehnika:Una Storia Studio, Lamija Redžepagić, Mirsad Aljić, Adi Atlić, Edin […]
15 Maja, 2023

LIJEPE VIJESTI – Pinokio dobitnik 2 glumačke nagrade (Festival dječijeg teatra)

Na sinoć završenom 24. Festivalu dječijeg teatra BiH na kojem smo učestvovali s predstavom „Pinokio” nastalom u produkciji polaznika mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle, dobitnici smo dvije glumačke nagrade:
13 Maja, 2023

PREMIJERA – Ispitni igrokaz „Kuma protiv kume”

Premijera će se održati na Sceni Pozorišta mladih Tuzle u nedjelju, 14.5.2023. godine sa početkom od 17.00h i […]
8 Maja, 2023

LIJEPE VIJESTI – Pinokio na festivalu dječijeg teatra

Vidimo se u subotu, 13. 5. 2023. godine sa početkom od 12.00h na sceni Bosanskog kulturnog centra Gračanica. […]