Block
Gostovanje predstave
Paklene strune

Predstava će se izvesti u petak, 3.11.2023. godine sa početkom od 19.30h na sceni Pozorista mladih Tuzle.

Paklene strune

Posebna kreativnost i snaga.

Paklene strune je koprodukcija Gradskog kazališta mladih iz Viteza i DIS teatra iz Banjaluke, koja hrabro istražuje granice ljudske i umjetničke izražajnosti.

Ova savremena predstava, autora i redatelja Ognjena Bogdanovića, potpuno je nesvakidašnje i inovativno scensko iskustvo. Ognjen Bogdanović svojim maštovitim pristupom i eksperimentalnim stilom uspjeva ispričati priču o potrazi za istinom i razumijevanju ljudskih granica.

Njegov tekst neobično prepliće fantastične elemente s realističnim aspektima stvarnosti, stvarajući atmosferu koja publici dozvoljava istraživanje različitih emocionalnih i intelektualnih slojeva. Kroz ovu igru prepoznavanja i suprotnosti, Bogdanović postavlja pitanja o suštini ljudskog postojanja i naše sposobnosti da premostimo unutrašnje i vanjske prepreke.

Ova koprodukcija donijela je posebnu kreativnost i snagu da mladi stvaratelji iznesu umjetničke vizije, eksperimente i nekonvencionalne ideje te omogućava da predstava Paklene strune bude prepoznata kao jedno od najinovativnijih kazališnih djela u savremenom dobu.

Ova predstava se igra u okviru Dana ALF u Tuzli, u organizaciji Anna Lindh Fondacije – bosanskohercegovačke mreže, DIS Teatra Banja Luka, Gradskog Kazališta mladih Vitez, a uz podršku Centra za Kulturu Tuzla i Pozorišta mladih Tuzla.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Saznajte prvi!

Za svakodnevni uvid o manifestacijama ili predstavama te informacijama o trenutnim i nadolazećim događajima posjetite našu facebook stranicu Pozorište mladih Tuzle klikom na dugme u nastavku.