Amra Dedić

Anela Huremović Bošnjaković
21 Septembra, 2020
Melisa Telarević Ramić
21 Septembra, 2020
Prikaži sve

Amra Dedić, bachelor filozofije – sociologije.
Član je Udruženja “Pozorište mladih Tuzle” Tuzla i Udruženja “Mladi Tuzle” Tuzla od 2013. godine. Te godine Amra je po prvi put uspostavila saradnju sa našom organizacijom, angažmanom na izradi scenografije i likovnom oblikovanju prostora za predstavu „Kralj lavova“. Od tada do danas, Amra (p)ostaje naš stalni član, te se prihvata različitih oblika usavršavanja, seminara, edukacije, aktivnosti i projekata.

Kao dio tima radila je na idejnim rješenjima i izradi scenografija za predstave: Mala Sirena, Hoću Kući, Šetnja za zaborav, Dio slagalice, Princeza na zrnu graška, Jabučanstveni svijet, Esmeralda, Čudovište iz ormara i Aladin. Godine 2015. dobija posebno priznanje za kostimografiju, scenografiju i šminku za predstavu „Kralj Lavova” na Međunarodnom festivalu „Maslačak” Sisak – Hrvatska, a 2017. godine dobija nagradu za najbolju scenografiju za predstavu „Hoću kući“ na 15. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, Konjic – BiH.

Od 2016. do 2018. godine Amra je prošla proces osposobljavanja za rad u ulozi saradnika mlađih uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle. Od 2019. godine imenovana je na funkciji lidera mlađih uzrasta Dramskog studija za djecu, mladi i odrasle Pozorišta mladih Tuzle. Trenutno radi na rediteljsko-pedagoškoj postavci predstave za djecu „Jarići i vuk“ nastaloj u produkciji polaznika mlađeg uzrasta, napredne faze Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle. Zaposlena je u CaDa Solutions d.o.o. Tuzla.

Ističe da je u Pozorištu mladih Tuzle radila sa kreativnim, abcioznim i inspirativnim mladim ljudima koji su utjecali na njen lični rast i napredak, a da joj Pozorište mladih Tuzle i dalje pomaže u prepoznavanju i jačanju vlastitih kompetencija, vještina i mogućnosti.