Melisa Telarević Ramić

Amra Dedić
21 Septembra, 2020
Maida Hamzić
21 Septembra, 2020
Prikaži sve

Melisa Telarević Ramić, apsolventica pedagogije-psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Član Pozorišta mladih je od 2015. godine kada završava početnu fazu Dramskog studija za djecu i mlade. Godine 2016. završava naprednu fazu Dramskog studija za djecu i mlade ulogom u predstavi „Hoću kući“. Pored ispitne predstave igrala je u predstavama: Hanka, Ljepotica i zvijer i Alisa u zemlji slova.

Od 2017. godine u Pozorištu mladih Tuzle je angažovana kao saradnik, a od 2019. godine kao lider u radu sa djecom i mladima u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle. Bila je asistent režije za predstavu PAT nastalu u okviru projekta „Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg je implementiralo Udruženje Vive žene“ u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija.

Trenutno je lider grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle potpisujući režiju za predstavu „Jarići i vuk“.
Pored glumačkog i pedagoškog rada, od 2015. godine radila je izradi scenskih frizura za 25 pozorišnih predstava, bila je učesnica niza seminara, treninga i edukacija.

Ističe da joj je Pozorište mladih Tuzle pomoglo u razvoju samopouzdanja, empatije, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, tolerancije. Trenutno je predsjednica Upravnog odbora Pozorišta mladih Tuzle.