Maida Hamzić

Melisa Telarević Ramić
21 Septembra, 2020
Meliha Hamzić
21 Septembra, 2020
Prikaži sve

Maida Hamzić je rođena 25.9.1998. godine u Tuzli. Trenutno je studentica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (odsjek: razredna nastava).

Godine 2013. upisuje i završava početnu, a 2014. godine naprednu fazu Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle ulogom u predstavi „San ljetne noći“. Dodatno je igrala u predstavama: Ljepotica i zvijer, Šetnja za zaborav, S druge strane granice i Alisa u zemlji slova. Od 2018. se osposobljavala za saradnika, a od 2020. godine radi kao lider u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle.

Kreator je edukativno-izvođačkog programa klovnovske animacije na rođendanima i dječijim zabavama, Radi kao dječiji animator na rođendanima i dječijim zabavama, prepoznatljiva među djecom kao klaun Miki i animator Šarenko.

Autor je zbirke poezije i proze pod nazivom ,,Plamen jedne svijeće” izdate 2015. godine koja je imala preko 20 promocija u različitim gradovima BiH. Njena pjesma ..Ne opet” je ušla u zbirku pjesama koja se izdavala povodom stotinu godina od smrti Muse Ćazima Ćatića. Dodatno se bavi kreativnim pisanjem i vođenjem radionica kreativnog pisanja.

Trenutno obavlja ulogu člana Upravnog odbora Pozorišta mladih Tuzle.