Meliha Hamzić

Maida Hamzić
21 Septembra, 2020
Kemal Fazlić
21 Septembra, 2020
Prikaži sve

Meliha Hamzić je rođena 24.2.1994. godine u Tuzli. Po zanimanje je bachelor razredne nastave.

Članica Pozorišta mladih Tuzle postaje 2014. godine prvobitnim angažmanom na poslovima šminkera (maskera) za potrebe pozorišnih predstava. Do sada je radila različite stilove šminkanja za potrebe predstava: San ljetne noći, Weseljaci, Ljepotica i zvijer, Mala sirena, Sretni kraljević, Kralj lavova, Esmeralda, Jabučanstveni svijet, Ruža, Iskorak, te filmovima: Ruža, Od gnijezda do zvijezda, Virtuelni zatvor.

Godine 2017. je edukovana za šminkanje stanja, povreda i oboljenja unesrećenih u organizaciji Crvenog križa Grada Tuzle. Iste godine je učestvovala kao jedan od glavnih šminkera i voditelja terena tokom NATO pokazne vježbe.

Od 2018. do 2020. godine obavljala je ulogu saradnika, a od 2020. godine imenovana je za lidera u radu Dramskog studiju za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle.

U toku 2019/2020. godine obavlja dužnosti asistenta koordinatora na projektu „Tuzlascope 2020“ kojeg implementira Udruženje „Mladi Tuzle“ uz podršku Fondacije tuzlanske. Godine 2019. bila je asistent koordinatora projekta „RE produkt“ kojeg je implementiralo Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Gradom Tuzla u okviru Granta za mlade i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona. Kao saradnik na edukaciji djece i mladih bila je angažovana u okviru projekta „Saobraćajni bonton“ kojeg je realizovalo Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Pored angažmana u Pozorištu mladih Tuzle bavi se i oslikavanjem različitih likova na dječijem licu (facepainting za djecu), te radi kao animator na dječijim zabavama i rođendanima.