Kemal Fazlić

Meliha Hamzić
21 Septembra, 2020
Amila Beširović
21 Septembra, 2020
Prikaži sve

Kemal Fazlić je rođen 6.11.1993. godine u Tuzli. Po zanimanju je doktor medicine. Dodatno ima završenu školu ultrazvučne dijagnostike (zvanje: ultrasoničar). Učesnik je niza kongresa i konferencija u polju inovacija u medicini.

U Pozorište mladih Tuzle dolazi 2011. godine kastingom za predstavu „Udijelite sirotinji“. Iste godine upisuje i završava početnu, a 2012. godine upisuje i završava naprednu fazu Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle ulogom u predstavi „Nužda natjerala“. Dodatno je igrao u predstavama: Alisa u zemlji čuda, Delirium, Weseljaci, Romeo i Julija, Ruža, Ljepotica i zvijer, Hoću kući, Iskorak, Esmeralda i Nedokazni stvor.

Igrao je u filmu „Ruža“ i filmu „Od gnijezda do zvijezda“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla. Također, igrao je u filmu „Petkutin and Kalina“ rediteljice Alme Mudrov koji je učestvovao na VeniceLands art prize 2019. godine, Independent talent filmskom festivalu (Bloomington, Indiana) i Centru za savremenu umjetnosti Zverev, Moskva. Učestvovao je u filma “Cavaet Emptor” u produkciji Međunarodne škole u Tuzli koji je dobio nagradu na najbolji film na Bosepu 2018. Igrao je i u spotu „Stube“ by Sassja posvećenom žrtvama porodičnog nasilja. Snimao je serijal edukativnih tv emisija za RTV SLON Tuzla.

Kao jedan od predstavnika Pozorišta mladih Tuzle bio je učesnik Međunarodnog festivala „Bina mira“ i to: Banja Luka (2012), Odžak (2013), Aachen (2014), Tuzla (2015), Zrenjanin (2016), Eupen (2017), Tuzla (2018), Aachen (2019). Dodatno je, kao jedan od predstavnika Pozorišta mladih Tuzle učestvovao na pozorišnim festivalima: Fedra, Bugojno ( 2011); Fedra, Bugojno (2016); Maslačak, Sisak (2018); Festival srednjoškolskog stvaralaštva, Konjic (2017); Festival festivala, Trebinje (2019).

Bio je učesnik trogodišnjeg projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg je implementiralo Udruženje „Vive žene“ u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija. Učestvovao je u projektu „Mala škola saobraćaja“ kojeg je realizovao RTV SLON u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Također, učestvovao je u projektu o reproduktivnom zdravlju „RE produkt“ kojeg je realizovalo Pozorište mladih Tuzle uz podršku Grada Tuzla i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK. Bio je član tima projekta TUZLASCOPE 2018/2019. u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla. Osposobljen je za markiranta povreda pri pružanju prve pomoći, te je 2017. godine bio učesnik NATO vježbe koja se realizovala u Tuzli u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH.

Za svoj rad u Udruženju „Mladi Tuzle“ i Pozorištu mladih Tuzle dobitnik je priznanja za Najbolju ulogu za lik Samanthe u predstavi „Weseljaci“ (2017) i nagrade za Najaktivnijeg člana za 2018. godinu.

Ranije je trenirao odbojku, košarku i karate. Bio je član Crvenom križa Općine Srebrenik i učesnik niza takmičenja iz pružanja prve pomoći. Bavio se modelingom i učešćem na revijama u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. U slobodno vrijeme bavi se grafičkim dizajnom. Ima vozačku dozvolu B kategorije.

Od 2020. godine je član Upravnog odbora Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla, jedan od koordinatora projekta „Očuvanja mentalnog zdravlja mladih“ u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Grada Tuzla i lider u radu Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle.

Trenutno je zaposlen u Poliklinici Medical Irac.