Srednjoj “Savremeno – umjetničkoj školi” Tuzla od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona odobren i akreditovan autorski Nastavni plan i program za savremena zanimanja u školskoj 2021/2022. godini.

Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle u okviru projekta „Očuvanje mentalnog zdravlja mladih“ koji se realizuje uz podršku Grada Tuzla i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisuje konkurs na temu “Nisi sam”
26 Novembra, 2020
Premijera predstave “Na našem putu”
4 Decembra, 2020
Prikaži sve

S neizmjernom radošću, srećom, ponosom i zadovoljstvom obavještavamo javnost da je novoosnovanoj Srednjoj “Savremeno – umjetničkoj školi” Tuzla od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona odobren i akreditovan autorski Nastavni plan i program za savremena zanimanja u školskoj 2021/2022. godini.

Zahvalni smo Komisiji Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona na čelu sa Ministricom Fahretom Brašnjić koji su uvidjeli vrijednosti i značaj navedenog inovativnog nastavnog plana i programa kreiranog od strane tima stručnjaka na preko 200 stranica i uz uvažavanje svih rezultata istraživanja o krajnjim potrebama mladih na području Tuzlanskog kantona provedenih u prethodne dvije godine.

Dragi roditelji i naši budući učenici, dobro nam došli.

USKORO više detalja.

#savremenoumjetnickaskola