ČUDOVIŠTA IZ ORMARA

HEROJ
20 Februara, 2019
JABUČANSTVENI SVIJET
18 Februara, 2019
Prikaži sve

ČUDOVIŠTA IZ ORMARA

Predstava za djecu ‘Čudovišta iz ormara’ je nastala kao rezultat polaznika mlađe grupe Dramskog studija za djecu i mlade, na osnovu animiranog filma ‘Monsters.inc’.

Pitanja i dileme koje su obrađene u filmu su jezikom glume, muzike, songova, kostima, šminke i elemenata lutkarskog pozorišta predstavljene i dočarane na sceni. ‘Čudovišta iz ormara’ pokazuju dvije strane misli – onu pozitivnu, konstruktivnu i razvojnu, i onu negativnu kada prouzrokuju strah od nepoznatog, drugog i drugačijeg. Pokretač radnje i borbe protiv predrasuda počinje kada se djevojčica iz radoznalosti ušunja u ormar sa čudovištima.

Poruka njenog pristupa čudovištima ističe važnost upoznavanja i informisanosti prije donošenja zaključaka i stavova, a podstiče prijateljstvo i integraciju kao pravilan društveni tok.

U predstavi igraju: Hena Begić, Armin Halilović, Tarik Mandalinić, Iris Stuhli, Irma Šiljak, Danel ibralić, Dijana Gegić, Amar Hadžić, Sami Bektašagić, Monika ostojić, Merima Redžić, Danija Numanović, Amina Hifziefendić i Elma Ramić

Rad sa grupom i režija: Amila Beširović, Samira Mujabašić i Lejla Sinanović