PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO


O predstavi:

Predstava Hoću kući je ispitna predstava polaznika starije grupe napredne faze Dramskog studija za djecu i mlade 2017. godine, rađena po motivima dramskog teksta ‘Kući’ Ljudmile Razumovske.

Predstava je rezultat istraživanja teme beskućnika u uslovima u kojima žive; kriminalnog miljea od prostitucije, trgovine ljudima i prodaje organa, do surovosti u odnosima prema ženama i djeci.

Specifičnost predstve se ogleda u ambijentalnom karakteru i kamernoj izvedbi što omogućava aktivno emotivno učešće publike i lakše razvijanje povezanosti sa likovima na sceni. Priča prati djecu ulice u borbi za opstanak i komad hljeba; a sve uz neprestanu nadu i vjeru da će jednog dana doseći svoj idealni bolji svijet.

Iako svaki lik ima svoju viziju i percepciju boljeg mjesta, zajednički cilj promjene sadašnjeg  stanja je ono što izaziva empatiju i pokreće niz pitanja kod publike. Posmatrajući likove koji nikada nisu osjetili porodično zajedništvo ili ljubav, nalazimo različita opravdanja za sve njihove postupke; a uisto vrijeme; počinjemo sumnjati da će ikada doći do suštinske promjene i uslova za bijeg iz surove realnosti.

Hoću kući je dosljedan prikaz stvarnog života onih kojima smo okruženi, a koje često nesvjesno zanemarujemo.

U predstavi igraju:
Kemal Fazlić, Luka Marjanović, Amila Šećerbegović, Kristina Marković, Amila Beširović, Adnan Džekić, Amra Musemić, Ajna Huremović, Armela Saletović, Emina Sinanović, Dejan Gegić, Ena Karadžin, Muris Vehabović, Anisa Pračić Šehić, Elmedin Alić i Samira Mujabašić.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Adnan Mujkić.



Predstava Hoću kući – Fotogalerija


POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.