Jarići i vuk

Na našem putu
7 Januara, 2021
Prikaži sve

Jarići i vuk

JARIĆI I VUK

Igrokaz nastao po motivima basne „Vuk i sedam jarića“ autora braće Grimm

Adaptacija teksta, pedagoški rad s grupom i režija:
Amra Dedić i Melisa Telarević Ramić

Decembar, 2020. godine.
O IGROKAZU

Igrokaz „Vuk i Jarići“ nastao je kao rezultat rada polaznika Grupe mlađeg uzrasta u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle 2020. Tekst za igrokaz nastao je po motivima basne „Vuk i sedam jarića“ autora braće Grimm. Kroz igrokaz paralelno pratimo dvije porodice: složnu porodicu jarića koju čine mama koza i njenih sedam jarića, te porodicu vukova koju čine mama vučica, tata vuk i njihov sin vegetarijanac. Dok gladni vuk i vučica uporno pokušavaju osmisliti načine i spletke pomoću kojih će doći do jarića, njihov sin Vego ih želi upoznati sa drugačijim načinom ishrane. Za to vrijeme, mama koza upućuje svoju djecu da se uz učiteljicinu pomoć edukuju i uključuju u obrazovno-jareće teme. Nakon odlaska mame koze u kupovinu, jarići sa učiteljicom ostaju sami kod kuće dok se u blizini šunja opasni vuk. Da li će vuk uspjeti nasamariti jariće da mu otvore vrata? Da li će se jarići sjetiti savjeta koje im je dala majka na odlasku? Da li će učiteljica uspjeti ohrabriti jariće da se suprostave zlom vuku ili će vuk biti taj koji iz ove situacije izlazi kao pobjednik? Odgovore na ta pitanja daće vam ova pozorišna predstava.

____________________________________________________

Organizacija/produkcija: Adnan Mujkić, Amila Beširović, Mirjana Mešić

Scenografija: Udruženje „Ekosol“

Likovno oblikovanje i rekvizita: Amra Dedić

Kostimografija: Edina Topčagić

Tehnika: Ademir Omerćehajić, Nermin Brković, Emin Turalić, Azur Delić, Edin Džaferović, Adi Atlić Fotograf/snimatelj: Eldin Brković, Dženita Mujkanović

Frizure: Amar Hedžić

Dizajn plakata: Kemal Fazlić

Volonteri: Emina Morankić, Asja Bratovčić, Reina Anić, Daina Anić, Hena Trutović, Tarik Dedajić, Ema Krajina.

Igraju: Lamija Buševac, Sarah Halilović, Bakir Imširović, Dario Pojer, Fuad Hadžić, Nejra Hukić, Lana Bilandžija, Iman Husejnović, Anesa Smajlović, Tarik Bajrić, Nedžma Smajlović, Ada Miraščić, Nejra Omerović, Mia Muharemović, Ema Latifagić, Ines Građankić, Ena Idrizović, Emil Zabo.

Narator: Amila Beširović.