Više no što možeš ponijeti

Sretni kraljević
29 Marta, 2020
Ključ
3 Decembra, 2019
Prikaži sve

Više no što možeš ponijeti

Predstava „Više no što možeš ponijeti“ nastaje kao rezultat rada na projektu „RE produkt“ koji se realizovao u periodu od augusta do decembra 2019.godine i za cilj je imao da kroz pozorišni jezik obradi teme koje se tiču mladih a o njima se rijetko govori. Obrađene teme u predstavi su: maloljetnička delikvencija, ovisnosti, maloljetničke trudnoće, rano stupanje u seksualne odnose, reproduktivno zdravlje  i abortus.

Predstava je rađena po specifičnom modelu Forum teatra i nije namjenjena za uzrast ispod 12 godina. Osnivač ovog oblika Teatra potlačenih  je Augusto Boal.

Cilj je postići potpuni aktivizam i otvoren um kod gledaoca i osnažiti gledaoce da smiju reći svoje mišljenje i probati da li bi njihov prijedlog donio drugačiji ishod scene. Izlaskom na scenu „gledaoci – izvođači“ imaju priliku preživjeti određenu situaciju tj.imati „probu za život“ kako bi znali na koji način postupiti u stvarnom životu.

U predstavi igra 9 glumaca, a tekst je nastao na osnovu ličnih priča učesnika i priča iz njihove okoline te statističkih podataka do kojih je ekipa predstave došla u procesu istraživanja. Rad sa grupom i režiju predstave potpisuje Amila Beširović.