PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO

Block
Igrokaz
Čuješ ili slušaš?

O igrokazu:

Igrokaz ,,Čuješ ili slušaš?” je nastao 2023. godine po motivima animiranog filma Pixar produkcije „Inside out“ i dramskog komada „Kontrolni“, Milene Depolo, u okviru Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle, kao ispitni igrokaz polaznika grupe srednjeg uzrasta, napredne faze 2023.

Igrokaz govori o grupi učenika koja, nezadovoljna ocjenama iz kontrolnog, odluči spaliti dnevnik. Kroz igru mladih glumaca na sceni upoznajemo se sa motivima likova zbog čega su se odlučili na navedeni postupak te da se kriju mnogo dublji razlozi njihovog buntovničkog čina. Pored učenika ključnu ulogu igraju i likovi pet osnovnih emocija koji su glavni pokretači radnje, aludirajući da ukoliko nismo u skladu sa svojim emocijama, možemo izgubiti sebe.

Igrokaz služi kao podsjetnik na šta je sve čovjek sposoban pristati ako je stekao dojam da je ugrožen u svojoj sredini i da je zamka podrazumijevati kako se neko osjeća, te da uvijek trebamo nastojati imati razumijevanja jedni prema drugima, razvijati empatiju.

U igrokazu učestvuje 25 polaznika, a dramatizaciju teksta i režije igrokaza potpisuju Melisa Smajić i Hena Trutović.Igrokaz Čuješ ili slušaš? – Fotogalerija


POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.