PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO

Block
Adnan Mujkić
Portfolio

Adnan Mujkić

Rođen je 3. 7. 1985. godine u Tuzli.
Po zanimanju je magistar umjetnosti glumac i magistar pedagogije.

Fotografija: Predstava Iskorak

BIO

GRA

FIJA

Godine 2004. u Tuzli pokreće i osniva Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u okviru kojeg za 16 godina djelovanja i rada udruženja vodi preko 160 različitih projekata od značaja za djecu i mlade u Tuzli u oblasti kulture, umjetnosti, izdavaštva, socijalnih, obrazovnih i projekata međunarodne razmjene. Pokreće i koordinira radom baletnog, muzičkog, pjevačkog i plesnog studija Mladih Tuzle.

Jedan je od osnivača, predsjednik, umjetnički rukovodilac, glumac, reditelj i dramski pedagog Pozorišta mladih Tuzle.

Reditelj je 40 pozorišnih predstava za djecu, mlade i odrasle.

Režiser igranog filma „Ruža“ produciran u Udruženju „Mladi Tuzle“ uz podršku Grada Tuzla i Fondacije tuzlanske zajednice i u saradnji sa BLITZ CineStar.
Mentor u režiji igranih filmova: Virtuelni zatvor, Od gnijezda do zvijezda, Trica, Sigurica, Homo Faber i Algoritam. Autor i reditelj nekoliko tv emisija, klipova, reklama.

Autor je i kreator Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle, te dramski edukator nekoliko hiljada djece i mladih u istoimenom modelu odgoja i obrazovanja u BiH.

Obavljao

Poslove

Edukatora nastavnog osoblja na temu rukovođenja dramskim sekcijama u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona uz Saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, te trenera nastavnog osoblja i učenika osnovnih i srednjih škola u Srebrenici, Šekovićima, Vitinici, Sapni i Čeliću u implementaciji CISP Italija i Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Koordinirao

Projektima

Na preko 50 različitih projekata od kojih je bitno istaći pozicije partner koordinatora na projektu „Socijalna uključenost – pravo, a ne privilegija” kojeg je realizovalo Udruženje „Zemlja djece u BiH” finansiranog od SoRi – GIZ; partner koordinatora kampanje o zabrani tjelesnog kažnjavanja djece u odgoju u BiH u saradnji sa Biroom za ljudska prava Tuzla i UNICEF BiH; partner koordinatora projekta „Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” u imlementaciji Udruženja „Vive žene” i Pozorišta mladih Tuzle, uz finansijsku podršku Evropske unije, partner koordinatora projekta „Spine” u partnerstvu sa Udruženjem „Front slobode” Tuzla i Fondacijom Porticus.

Jedan je od idejnih kreatora koncepta i dugogodišnji koordinator Internacionalnih susreta mladih Evrope „Bina mira” pokrenutog 2008. godine u Tuzli i organizovanog u saradnji sa Aachener Netzwerk für humanitäre Hilfe und interkulturelle Friedensarbeit e.V., Aachen, Njemačka. Autor je i reditelj pozorišnog performansa „Rat i mir” premijerno izvedenog u Morgens theatre, Aachen, Njemačka. 

Kreator pozorišnog performansa „Bijeg u prihvatanje” premijerno izvedenog na sceni Kulturnog centra Zrenjanin, Srbija. Jedan od programskih koordinatora međunarodne trke „Plamen mira” u povodu stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata ( 2014), te organizator učešća BiH na projektu „Godina Karla Velikog” Aachen, 2014. Član tima za organizaciju NATO vježbe u BIH. Voditelj je oblasti za slobodno vrijeme i angažman mladih u procesu izrade Strategije mladih Grada Tuzla i učesnik izrade Strategije prema mladima Tuzlanskog kantona. Bio je voditelj Drama Club u Međunarodnoj školi Tuzla, te spoljni saradnik u radu dramskih sekcija nekoliko osnovnih i srednjih škola u BiH. Koautor je Priručnika za edukaciju vršnjaka edukatora o rodno zasnovanom nasilju.

Dobitnik 32 nagrade

za umjetnički, humanitarni, rediteljski, glumački i pedagoški rad

Priznanje za Najtinejdžera Tuzle, Priznanje „Tuzlanska lenta“ za razvoj kulture, umjetnosti i nevladinog sektora dodijeljenog od strane Gradskog vijeća Tuzla u povodu Dana oslobođenja Grada Tuzla, Međunarodno priznanje za razvoj dramskog odgoja „Grozdanin kikot“ Centra za dramski odgoj BiH, Nagrada za najbolju mušku ulogu i najbolju predstavu u cjelini na Festivalu akademskog teatra BiH, Nagrada za Najbolju režiju na 50. Internacionalnom festivalu „Fedra“ Bugojno, Nagrada za Junaka zajednice 2020, Priznanja DOBRO za filantropiju 2020, Nagrada Hrvatskog centra za dramski odgoj za izniman doprinos dramskom i kazališnom odgoju u BiH i široj regiji ostvaren sustavnim promicanjem dramskog odgoja i pedagogije kao moćnog sredstva odgoja i obrazovanja, multikulturne saradnje i suživota u višenacionalnim okruženjima, Tuzlanska plaketa 2023. godine, Superteacher Zapadnog Balkana 2023. godine dodijeljenog od strane RYCO.

Certificirani je državni stručnjak za rad sa mladima. Ima položen Opći ispit za rad u državnim organima uprave BiH. 

Posjeduje međunarodne certifikate za oblasti: pisanje projekata i projekt menadžment, rad s medijima i marketing menadžment, namicanje sredstava, lobiranje i zagovaranje, upravljanje ljudskim resursima (leadership and team development), poslovna komunikacija, markiranje povreda, stanja i oboljenja. Iskustva predavača u navedenim oblastima ima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj i BiH.

Član stručnih žirija na pozorišnim  i filmskim festivalima u Bosni i Hercegovini i regiji. Učesnik je na različitim programima prekogranične saradnje i dramski pedagog  na nekoliko omladinskih kampova, festivala i pozorišnih susreta u Njemačkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Danskoj, Norveškoj i Bosni i Hercegovini. 

Igrao je u predstavama Narodnog pozorišta Tuzla (Mačak u čizmama, Hanka, Lary Tompson, Heda Gabler), Teatra Kabare Tuzla (So je život, Hoću da se igram, Bračna igra, Ježeva kućica) Draft teatra Tuzla (Akvarium, učešće na Pozorištu bez granica u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji), Bosanskog kulturnog centra TK (Čudnovate zgode Šegrta Hlapića) i Pozorišta mladih Tuzle (Imitacija života, Udijelite sirotinji, San ljetne noći, Romeo i Julija, Iskorak).

Bio je dugogodišnji volonter Udruženja „Zemlje djece u BiH“ Tuzla, Biroa za ljudska prava Tuzla– ogranak Y, Kuće plamena mira Tuzla, Udruženja građana oštećenog sluha Tuzla, Referentne grupe Tuzla, Crvenog križa Tuzlanskog kantona i Crvenog križa grada Tuzle. Jedan je od inicijatora osnivanja i prvi predsjednik Tima mladih „Solferino“ Crvenog križa Tuzle. Pohađao je i završio Dramski studio Narodnog pozorišta Tuzla i Bosanskog kulturnog centra TK.

Od 2015. godine angažovan je istaknuti stručnjak iz prakse na stručno – umjetničkim predmetima na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli na kojima je još uvijek angažovan.

Položio je stručni ispit za samostalan rad u ustanovama obrazovanja i odgoja te osposobljen za realizaciju nastavno – obrazovnog procesa u polju dramske i intemedijalne umjetnosti i produkcije.

Član je Savjetodavnog odbora Grada Tuzle.

Idejni tvorac, osnivač i profesor

Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla

Škola kreativne (samo)spoznaje uz inovativan i savremen pristup obrazovanju i odgoju kroz kreativnu dramsku pedagogiju i metode primijenjenog pozorišta i drame.

Za više informacije i detaljima o samoj školi pogledajte klikom na dugme u nastavku.

Idejni tvorac, osnivač i profesor

Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla

Škola kreativne (samo)spoznaje uz inovativan i savremen pristup obrazovanju i odgoju kroz kreativnu dramsku pedagogiju i metode primijenjenog pozorišta i drame.

Za više informacije i detaljima o samoj školi pogledajte klikom na dugme u nastavku.

POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.