PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO


O igrokazu:

Igrokaz „Družba Pere Kvržice“ nastao je kao rezultat rada grupe srednjeg uzrasta, napredne faze Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2020 godine.

Usljed ekspanzije virusa COVID 19 proces rada na igrokazu prekida se na preporuku nadležnih organa vlasti u periodu od marta do juna 2020 godine, a od juna do novembra rad sa grupom bio je prilagođen trenutnoj situaciji u zemlji i regionu. Prilagodili smo se obavezi nošenja maski, mjerenja temperature, te dezinficiranju ruku i površina.

Proces rada bio je izazovan ali smo iz svega toga izašli jači i danas smo tu gdje jesmo.

Tekst je orginalno napisao Mato Lovrak, a tekst adaptiraju Maida Hamzić, Belma Huseinefendić i Aida Dedić, te ga prilagođavaju uzrastu i grupi polaznika.

Igrokaz govori o grupi djece, najboljim prijateljima, družini koju čine: Pero, Medo, Šilo, Budala, Milo dijete, Divljak, Danica i Marija.

Družina unatoč vremenu u kojemu živi i načinu odgoja odlučuju napraviti pozitivnu promjenu u mjestu u kojemu žive. Skupljaju se i popravljaju mlin koji se nalazi u njihovom selu, a oko kojeg su se mnoge generacije prije njih svađale, pucali su odnosi među ljudima. Družina kroz tekst nailazi na različite probleme, uči šta je tim, timski rad, povjerenje i vjera u bolje sutra. Nailazi na nerazumijevanje porodice i okruženja. Uče se šta znači tolerancija i razumijevanje.

Grupu igrokaza čini osamnaest mladih ljudi uzrasta 12-18 godina, koji su kroz ovaj proces osnažili svoje kapacitete i radili na svojim strahovima.POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.