PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO

IZABRANA ČLANICA!

Upravni odbor Vijeća mladih Grada Tuzla

U ponedjeljak, 15. aprila 2024. godine na održanoj Skupštini Vijeća Mladih grada Tuzle, za članicu Upravnog odbora Vijeća za period 2024 – 2026. godina izabrana je naša članica Emina Morankić.

Čestitamo Emini i svim mladim ljudima izabranim u rukovodstvo Vijeća. Želimo im puno sreće u daljem radu a više o našoj članici pročitajte u nastavku.

Emina Morankić

Studentica je treće godine engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Članica Pozorišta mladih Tuzle od 2013. godine. Završila je sve faze i sve uzraste Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle po programu odobrenom od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Bila je koordinatorica tokom realizacije inicijative „Igrograd” ispred pozorišta mladih Tuzle, a unutar projekta „Povezivanje tačaka – unapređenje dječijih prava BiH”, koju su realizirali World Vision BH Fondacija u partnerstvu s Udruženjem „Naša djeca” Sarajevo i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a koju je finansirala Evropska unija.
 
Trenutno je koordinatorica projekta „Šuma Striborova” ispred Pozorišta mladih Tuzle, a koji se realizuje u okviru projekta „Ujedinjeni u vjeri za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg sprovodi World Vision BH Fondacija u saradnji s Međureligijskim vijećem u BiH, a finansira ga Evropska unija.
 
Tokom 2019. godine osposobljena je za saradnika, od 2020. godine imenovana je za asistenta, a od 2022. godine i za lidera u radu s grupama Dramskog studija za djecu mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle.
 
Od 2023. godine članica je Upravnog odbora Udruženja „Mladi Tuzle” Tuzla.
 
Dobitnica je nagrade za Najaktivniju članicu za 2020. godinu.

Igrala u predstavama Pozorišta mladih Tuzle:

Kralj lavova, Mala sirena, Ruža, Dio slagalice, Heroj, Kako sačuvati Ivicu i Maricu, Ključ, Crvenkapica i Hoću kući.

Ostvarila je ulogu u igranom filmu „Od gnijezda do zvijezda“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla.

Predstavljala je Pozorište mladih Tuzle na pozorišnim festivalima:

Maslačak, Sisak (2015); Maslačak, Sisak (2019); Festival srednjoškolskog stvaralaštva, Konjic (2016); Fedra (2022); Fedra (2023); Međunarodni festival „Bina mira’’; Postojna (2022), Višegrad (2022), Šid (2023); Festival Balkantage (2023).

Bila je učesnica trogodišnjeg projekta „Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg je implementiralo Udruženje „Vive žene“ u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija.

Pored toga, kao članica Pozorišta mladih Tuzle učestvovala je i u projektu „Parlamentarna debata - rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla’’, koji se realizovo u sklopu projekta „Misli o prirodi!’’ implementiranog od strane Centra za promociju civilnog društva, a finansijski podržanog od strane Švedske.

POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.