PREDSTAVE      FILMOVI      DRAMSKI STUDIO

Adnan Mujkić

Rođen je 3. 7. 1985. godine u Tuzli. Po zanimanju je magistar umjetnosti glumac.

Bio je dugogodišnji volonter Udruženja »Zemlje djece u BiH« Tuzla, Biroa za ljudska prava Tuzla – ogranak Y, Kuće plamena mira Tuzla, Udruženja građana oštećenog sluha Tuzla, Referentne grupe Tuzla, Crvenog križa Tuzlanskog kantona i Crvenog križa grada Tuzle. Jedan je od inicijatora osnivanja i prvi predsjednik Tima mladih »Solferino« Crvenog križa grada Tuzle. Pohađao je Dramski studio Narodnog pozorišta Tuzla i Bosanskog kulturnog centra TK.

Godine 2004. godine u Tuzli pokreće i osniva Udruženje »Mladi Tuzle« Tuzla u okviru kojeg za 16 godina djelovanja i rada udruženja vodi preko 60 različitih projekata od značaja za djecu i mlade u Tuzli u oblasti kulture, umjetnosti, izdavaštva, socijalnih, obrazovnih i projekata međunarodne razmjene. Pokreće i koordinira radom baletnog, muzičkog, pjevačkog i plesnog studija Mladih Tuzle.

Jedan je od osnivača, predsjednik, umjetnički rukovodilac, glumac, reditelj i dramski pedagog Pozorišta mladih Tuzle. Reditelj je 37 pozorišnih predstava za djecu, mlade i odrasle. Autor je i kreator Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle, te dramski edukator nekoliko hiljada djece i mladih u istoimenom modelu odgoja i obrazovanja u BiH.

Obavljao je poslove edukatora nastavnog osoblja na temu rukovođenja dramskim sekcijama u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona uz Saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, te trenera nastavnog osoblja i učenika osnovnih i srednjih škola u Srebrenici, Šekovićima, Vitinici, Sapni i Čeliću u implementaciji CISP Italija i Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Bio je koordinator na preko 50 različitih projekata od kojih je bitno istaći pozicije partner koordinatora na projektu “Socijalna uključenost – pravo, a ne privilegija” kojeg je realizovalo Udruženje “Zemlja djece u BiH” finansiranog od SoRi – GIZ; partner koordinatora kampanje o zabrani tjelesnog kažnjavanja djece u odgoju u BiH u saradnji sa Biroom za ljudska prava Tuzla i UNICEF BiH; partner koordinatora projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” u imlementaciji Udruženja “Vive žene” i Pozorišta mladih Tuzle, uz finansijsku podršku Evropske unije, partner koordinatora projekta “Spine” u partnerstvu sa Udruženjem “Front slobode” Tuzla i Fondacijom Porticus. Jedan je od idejnih pokretača, kreator koncepta i dugogodišnji koordinator Internacionalnih susreta mladih Evrope “Bina mira” pokrenutog 2008. godine u Tuzli i organizovanog u saradnji sa Aachener Netzwerk für humanitäre Hilfe und interkulturelle Friedensarbeit e.V., Aachen, Njemačka.

Autor je i reditelj pozorišnog performansa “Rat i mir” premijerno izvedenog u Morgens theatre, Aachen, Njemačka. Kreator pozorišnog performansa “Bijeg u prihvatanje” premijerno izvedenog na sceni Kulturnog centra Zrenjanin, Srbija. Jedan od programskih koordinatora međunarodne trke “Plamen mira” u povodu stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata (2014), te organizator učešća BiH na projektu “Godina Karla Velikog” Aachen, 2014.

Član tima za organizaciju NATO vježbe u BIH. Voditelj je oblasti za slobodno vrijeme i angažman mladih u procesu izrade Strategije mladih Grada Tuzla i učesnik izrade Strategije prema mladima Tuzlanskog kantona. Bio je voditelj Drama Club u Međunarodnoj školi Tuzla, te spoljni saradnik u radu dramskih sekcija nekoliko osnovnih i srednjih škola u BiH.

Režiser igranog filma »Ruža« produciran u Udruženju »Mladi Tuzle« uz podršku Grada Tuzla i Fondacije tuzlanske zajednice i u saradnji sa BLITZ CineStar. Mentor u režiji filmova »Virtuelni zatvor« i »Od gnijezda do zvijezda«.

Za svoj rad dobitnik je 32 nagrade za umjetnički, humanitarni, rediteljski, glumački i pedagoški rad od kojih je bitno izdvojiti priznanje za Najtinejdžera Tuzle, priznanje »Tuzlanska lenta« za razvoj kulture, umjetnosti i nevladinog sektora dodijeljenog od strane Gradskog vijeća Tuzla u povodu Dana oslobođenja Grada Tuzla, Međunarodno priznanje za razvoj dramskog odgoja »Grozdanin kikot« , te nagradu za najbolju najboljeg glumca i najbolju predstavu u cjelini na Festivalu akademskog teatra BiH.

Certificirani je državni stručnjak za rad sa mladima. Ima položen Opći ispit za rad u državnim organima uprave BiH. Posjeduje međunarodne certifikate za oblasti: pisanje projekata, rad s medijima, namicanje sredstava, lobiranje i zagovaranje, upravljanje ljudskim resursima, poslovna komunikacija, markiranje povreda, stanja i oboljenja. Iskustva predavača u navedenim oblastima ima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj i BiH.

Član stručnih žirija na pozorišnim i filmskim festivalima u Bosni i Hercegovini i regiji. Učesnik je na različitim programima prekogranične saradnje i dramski pedagog na nekoliko omladinskih kampova, festivala i pozorišnih susreta u Njemačkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Danskoj, Norveškoj i Bosni i Hercegovini. Igrao je u predstavama Narodnog pozorišta Tuzla (Mačak u čizmama, Hanka, Lary Tompson, Heda Gabler), Teatra Kabare Tuzla ( So je život, Hoću da se igram, Bračna igra, Ježeva kućica) Draft teatra Tuzla (Akvarium, učešće na Pozorištu bez granica u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji), Bosanskog kulturnog centra TK (Čudnovate zgode Šegrta Hlapića) i Pozorišta mladih Tuzle (Imitacija života, Udijelite sirotinji, San ljetne noći, Romeo i Julija).

Godine 2016. izabran je u zvanje stručnjaka iz prakse na stručno – umjetničkim predmetima odsjeka gluma i produkcija na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Student magistarskog studija pedagogije na Evropskom univerzitetu »Kallos« Tuzla.

POZORIŠTE MLADIH TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250022930071

Identifikacioni broj:
4209890760008

REZERVACIJE KARATA

Karte je moguće rezervisati putem poziva na broj +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Karte preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.